Typ som en möhippa

Igår kom en massa goa kompisar hem till mej och festade.
jag fick en alkoholfri mojito(oh my god, verkigen gott) med en piggelin som drinkpinne.
De va verkligen så himla roligt att vara med allihopa och de kändes då som att jag va minst lika onykter som dom andra.

Sen kom den eviga frågan: Ska man gå ut?
Alla skulle på Allstar. Jag velade fram och tillbaka kanske tusen gånger, innan jag bestgämde mej för att följa.
Detta var ju sista gången jag kan gå ut och dansa innan jag blir mor/mjölkko/ansvarsfull osv.

Vi kom in på allstar vid 24-tiden, inte så överdrivet mycke folk, men ändå helt ok.
Jag drack en jordgubbsmilkshake som va så god att jag kommer att fantisera om den resten av livet.
En tjej med nån slags ljusrosa kimonoklänning(3 nummer för stor, urringningen krävde att man skulle ha ett linne under, men denna tjej nöjde sej med att show off med sin missfärgade en-gång-i-tiden-vita behå) närmade sej mitt "gäng" och de visade sej att hon kände en av mina kompisar.
Vi gick till dansgolvet och dansade, konstiga tjejen hamnade brevid mej och dansade med en öl i handen.
Jag såg i ögonvrån att hon tittade på mej och räckte ölen mot mej. Mitt första tanke var: Vill hon att jag ska hålla i den? Jag tittar oförstående på henne. Hon sträcker ut ölen ännu närmare och formar läpparna till ett "här!"
och liksom uppmanar mej att smaka en klunk. Jag gör "nej tack" med handen och jag ser att Linnea lutar sej mot konstiga tjejen och skriker i dunkadunkat: Hon är graviiid!
Konstiga tjejen granskar mej och inser att så är ju fallet.

Nu kommer vi till frågeställningen: Var hon för full och lite korkad för att se ordentligt? Eller har jag helt enkelt lagt på mej så pass att magen inte syns såhär i vecka 36?

De känns som jag mår bäst av alternativ 1.

Vid halv 2 började vi anderstorpare bege oss hemmåt. Vi gick till domusparkeringen där de hängde ett litet gäng fordonare. En av dom gick med på att skjutsa hem oss. Sen kom jag hem, ringde Glenn, tvättade bort sminket och la mej i sängen. Jag låg och vred mej hur många gånger som helst.
Jag hade ont i ryggen och sammandragningar från helvetet. Hur jag än låg så blev de bara värre.
Jag provade att lägga mej i soffan, jag provade att sitta, ha kuddar bakom ryggen, ligga helt plant, ligga på sidan osv osv. Tillslut somnade jag vid 5tiden på morgonen och vaknade ju naturligtvis klockan 8 och kunde inte somna om. Det lär bli en otroligt tidig kväll ikväll.

Nu på förmiddan har jag stökat bort festen och snart börjat tvättiden som jag har längtat efter!

Gott nytt år allihopa, 2012 kommer att bli så himla bra på många sätt, de vet jag!

Sommartider hejhej...

Oj vad jag längtar till sommaren!

För då kommer bebben vara född, operationen och återhämtningen kommer att vara över, Glenn kommer garanterat att vara här, jag kommer att väga tusen kilo mindre och jag kommer att vara ledig en HEL sommar för första gången sen jag gick i typ sexan.

Känns väldigt långt bort, nu när man tittar ut och bara ser mörkret och en massa slask.

Tidig julklapp

Efter att ha ringt till förskringskassan och efter att ha suttit med papper och penna och miniräknare och typ räknat ut vad jag kommer att få i grav-penning så har jag nu fått domen: Ungefär en tredjedel av min lön.

Är detta ett skämt?

Nog visste jag att livet inte skulle vara en dans på rosor, men för i helvete, hur är de ens möjligt att folk i vårat jämställda Sverige har råd att vara hemma och ta hand om sina barn?
Känner att jag bara vill flänna. Jag vill bara få det här året bortgjort och börja jobba igen, så känns de typ.

Ska tycka synd om mej själv hela jävla dagen idag och se om jag kan lösa detta på något vis.
Jag kan bli en sån där äcklig kärring som springer omkring på stan och pantar burkar hela dagarna. Dom kärringarna ödslar inte tid på att byta trosor, sitta i telefonkö och såna värdelösa saker.
Lycko Burk-Kurt, som har ägnat sej åt sitt intresse hela livet, har säkert aldrig fått pengar av försäkringskassan och va ju tydligen miljonär, flera gånger om.

Sjunde ultraljudet (Uppsala edition)

Igår klev jag upp 4 på morgonen.
Jag va inte speciellt trött, inte föratt jag hade sovit tillräckligt, däremot för att jag hade sovit alldeles för få timmar. Ni vet, att man känner sej pigg pga trötthet, för man har inte ens hunnit somna speciellt djupt.

Strax efter 5 blev jag hämtad. Carro och mamma satt i baksätet, Per körde och jag fick sitta fram. Lyx.
På flyplatsen fixade vi fram boardingkorten, en kvinna som jobbade där var väldigt hjälpsam liksom "slog ihop" boardingkorten för både tur och retur-resa. Skönt att slippa hålla koll på en massa extra papper.



Carros hjärta slår för Piteå!

Flyresan gick fort. Carro halvsov under resan och jag satt och myste och svettades.
När vi va framme så gick vi till busshållsplatserna utanför Terminal 4 och konstaterade att de va ca 1 timme kvar till nästa buss till Uppsala skulle gå. Vänta vänta.
Bussresan från Arlanda till Uppsala tog ca 45 minuter. Sen tog vi en taxi till sjukhuset(Eller Akademiska, som folk tydligen säger) mede en gullig utlänning. Kan han ha varit indier? Pakistanier? Ingen aning.
Han lyssnade på persisk musik i taxin. Han dj:ade och bytte låt kanske 5 gånger under våra 6 minuter tillsammans i bilen. Han hade bott i Luleå i tio år, han tycker norrlänningar är trevliga och han va jättegullig när han släppte av oss utanför ingång 95/96.
- Okeeeej, hej då trevliga tjejerrr!

Jag och Carro gick in och jag anmälde mej i receptionen. 3 trappor upp fanns fostermedicinska avdelningen.
Det va ungefär 25 minuter kvar till min bokade tid, så vi fikade mackor och frukt som mamma(naturligtvis) hade skickat med. Karin(läkaren) kom och hämtade oss och hade med sej en läkarstudent. Minns inte vad han hette, men han såg ut som en väldigt alldaglig kille, typ 25 år, singel, närsynt, mammas pojke. Men man ska ju inte döma efter utseendet, har jag hört.
Ultraljudsundersökningen gick till som dom brukar. Mäta, titta, peka, berätta, vinkla, mäta lite till.
- Och här ser vi pungen, sa Karin. Ett litet fniss hördes från läkarstudenten.

Hon kunde konstatera att babyn är normalstor, han får i sej all näring han behöver, omfalocelet(bråcket) är inte stort alls. Ungefär 2,8 centimeter. Det har alltså växt ca 3 millimeter senaste månaden. En frisk pojke.
Vi fick se lilla ansiktet i 3D också. Han hade en liten söt mun, han blundade och man såg ena örat. Supergullig!
Karin skulle få till en bra bild som jag kunde ta hem och få visa Glenn, men just då kom barnkirurgen. Det blev liksom bortglömt. Faan också. Men barnkirurgen va jättetrevlig.
Om jag inte minns helt fel hette hon Elisabet och var ursprungligen från Umeå.
Jag och Carro ställde frågor som hon gav massor med bra svar på.
Jag ska räkna med att vara kvar i Uppsala i ca 1-2 veckor, bråcket är litet och ser inte ut att vara några problem att operera. Babyn kommer att få dropp, och sen när vi ser att magen fungerar bra, så ska han få äta lite i taget. Det finns inget som säger att han kommer att få några problem med magen i framtiden.

The big bomb va som sådan: Det finns inget som säger att du måste snittas Moa, sa dom.
Okej, låter bra. Men nu ska jag ställa om mitt stackars psyke, som har varit i intensiva snitt-tankar i flera månader. Dom ska alltså istället sätta igång mej då jag kommer ner igen, den 9e Januari. Så då kanske han föds inom några dagar. Tycker verkligen de är synd att inte Glenn kommer att vara med. Han skulle vara den bästa och sötaste coachen i världen.

Efter all info och alla frågor, så fick vi en rundtur på ställena där  jag kommer att vara.
Först kommer jag att vara på förlossningen, till bebben kommit. Sen opereras ju han, sen ska vi få vara på ett rum där de finns plats för 4 patienter. Där inne finns 4 små såna plastlådor till babysarna, där dom är övervakade dygnet runt, hela tiden. Runt den lilla sängen fanns slangar, maskiner, monitorer och en vuxensäng för anhöriga.
Sen när bebben mår bättre, så får man ett eget rum, där de finns 2 sängar för mor och far(man ska tydligen sova med babyn brevid sej), en kyl, en tv, badrum med toa och dusch och såna saker. Man får ha med sej dator!
Det finns ett gemensamt kök med kyl, frys, soffor, bord, stolar, grytor osv osv. Och det finns också en uteplats utanför köket. En trevlig avdelning med jättegullig personal.

Sen gick jag och Carro in till stan. Uppsala är verkligen jättefint. Gamla byggnader i massor och vackra stengator överallt. De finns typ 100 Stadium-affärer i Uppsala, vilket Carro va väldigt nöjd med. Dom hade också Löplabbet, där Carro fick prova olika löparskor och springa på band. Cooling.
Vi åt lunch på ett pastaställe, sen strosade vi runt på stan lite till. Vi hade tänkt hinna till Domkyrkan, men vi blev för lata och satt på ett café och drack kaffe istället.



Ett slott!



Gullig







Pasta!



Jag äter upp min mat


Sen skulle vi hitta till busstationen.
Vi frågade typ 3 personer innan vi hittade. Sen när vi väl va där, så skulle vi hitta hållplats C1.
Jag frågade en gubbe som stod och åt en korv. Han kanske slog världsrekord i att vara sengångare. Dessutom va de ungefär 3 minuter kvar till bussen till Arlanda skulle gå.
- Hmmm.. C1? Jaaa, där har vi ju B3.. Hmm.. Joo, alltså.. Där är A.
Skynda dej gubbe! Han tuggade på korven, tittade sej runt, tuggade lite till.
- A, B..
Trög trög.
- Där är ju C1 i alla fall, klämde han tillslut ur sej.
Grattis.

Jag och Carro skydade oss tillhållplatsen och det tog inte lång stund innan bussen kom.
Sen väntade vi på Arlanda. Vi gick i taxfree och luktade på parfym, tittade på storpack godis, jag ringde Glenn och berättade lite snabbt om vad som var sagt.



Alfons Åberg was there



Jag och Carro väntar på planet



Carros middag



Jag är less och sitter och väntar vid gaten, Vicente är också less.

Sen klockan 20.00 gick äntligen planet hem. Sätena va trånga, Carro frös, jag svettades.
När jag äntligen kom hem så tvärfikade jag, la mej i sängen oduschad, med smink och trassligt hår.
Så otroligt skönt.

Framtiden ser ljus ut. Jag är inte rädd, orolig eller ledsen. Jag kommer inte att ha Glenn med mej, vilket är skit, men istället har de ju visat sej att vi kommer att få en välmående son, superbra sjukvårdspersonal och bätsa möjliga vård. Och de är ju inte fy skam.

HOJ!

Nu är de vinter och fötterna slinter

Så sa Grodan Boll på ett kasettband som jag lyssnade på kanske 10ggr/dag när jag va liten. Om jag visste vars den fanns, så skulle jag antagligen göra det nu också. I love Grodan Boll.

Emelie och Malin har finally kommit hem från Norge.
Dom har jobbat på barnhage(eller vad de nu heter) ett tag, så nu är dom hemma och ska andas svensk luft och antagligen stanna kvar hemma. Bra för mej :) Idag träffades vi några stycken och åt lunch på Tatung. Buffé med kinesisk mat. Grönsaker, onyttiga såser, räkor, friterat osv osv. De va typ 6 timmar sedan och jag är fortfarande inte sugen på mat. Nu blir min barnmorska arg på mej.
"Moa din tjockis!" Kommer hon att säga, och kanske till och med slå mej med blodtrycksmätaren.
Nää, men jag har faktiskt varit ute och gått. Inga snabba powerwalks, men jag har inte bara fläskat i soffan.

På torsdag åker jag och Carro ner till Uppsala. Planet går 06.30, så de gäller att vara uppe med tuppen!
klockan 10.45 ska jag träffa en läkare som heter Karin, och hon ska ultraljuda mej.
Och jag hoppas vid Gud och allt som finns att jag får datum på när självaste operationen ska ske.
Hoppas också att vi hinner från arlanda och till sjukhuset i tid, men de borde inte vara några problem. Just nu känner jag mej lugn, men man vet ju aldrig när man verkligen är där.
de verkar iaf som att pojken mår bra. Han rör sej, växer och suger åt sej all näring.

HOJ!


Tråk-fan-skit

Glenn har undersökt saken, om han kommer att kunna vara med när bebben föds.
Svaret från ambassaden är ett strängt nej.
Dom kommer att behålla hans pass till utredningen är klar. Faan också.
Just nu känns de bara åt helvete, för jag hade sett fram emot att ha honom med mej, samtidigt som jag visste att de inte va 100% säkert att de skulle gå. Åååhh, nu ger de ju inget att förlösas. Nu kan jag ju lika gärna gå omkring och vara tjock och gravid i flera månader till..

Nää, nu är jag bara negativ i onödan. Allt kommer at bli bra snart :)

HOJ!

Det bästa hittills!

Jag erkänner: jag har införskaffat ny dator.

Nu slipper jag oljudet av trasiga fläktar som kämpar under tangenterna. Jag slipper vänta 15 minuter på att den ska starta. Jag slipper att den blir överhettad. Jag slipper att den hänger sej om man skulle råka ha facebook och msn på samtidigt.
det enda som sög när jag startade den va att nåt va fel så en sån där blkuescreen kom upp helatiden och datorn startade om. jag va inte sugen på att skicka tilbaka den, det första jag gör.
men de löste sej. Körde en systemåterställning och sen har den gått som smort! :D

Den bästa bästa nyheten just idag är att Glenn har fått jobb av sin pappa.
Dom ska tydligen sälja huset och Glenn ska fixa och dona. Han ska göra en Lulu Carter och flyttstyla sitt barndomshem. Alltså, typ måla om huset och såna saker. Som betalning ska Glenn få biljetter till Sverige!
Så om allt går bra så kan Glenn komma hit medan vi väntar på att alla papper ska bli klara, vara med på babyns födsel, fara tillbaka, fixa klart uppehållstillstånd och sen åka hit igen! Det skulle vara det bästa i hela livet om de blev så :)
Om de nu inte blir några problem. Typ att han inte får lämna Chile under "pappers-jobb-perioden" eller nåt annat tjaffs. Jag lär ju announce både på bloggen och facebook ifall de blir en biljett bokad till min underbara fina Glenn.
Jag försöker att inte ta ut nåt i förskott, men de vore helt underbart om vi fick vara tillsammans när bebben föds och när han ska bli opererad och allt.



Halvsjaskig bild med webkameran. Stormagan 32 veckor.

Idag va sista arbetsdagen. Känns otroligt skönt för att jag orkar ju faktiskt inte göra lika mycke som förut och jag är så himla klumpig och lat och sömnig. Kommer att sakna mina fina arbetskompisar, men dom finns ju förhoppningsvis kvar när jag kan börja jobba igen. Hoppas!
Fick julklapp av chefen.. Snart julafton, då får jag öppna :P

HOJ!

ps.Håll tummarna så Glenn kan komma!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus