Asså ja..

Vicente har fått eget rum. Han sover gott om dagarna, men är lite orolig på natten. Tror de kan ha att göra med att han har mycke mardrömmar just nu. Han kan somna, men efter nån timma vaknar han och verkar rädd, lille stackarn. Tur att våran säng rymmer en liten pojke också :) i övrigt verkar han trivas i sitt rum. Vi brukar leka på mattan, ta fram leksaker, han älskar att stå och hålla i sej i spjälsängen och känna sej lång och cool.
 
Igår gick jag och Sandra till Traversen(studentbaren på campus). Sandra gick in gratis och hon betalade en avgift för mej som gäst, 20:-. Ölen kostade typ mellan 25-35 kronor, drinkarna 40:-. Helt sjukt billigt! Skulle nästan kunna börja plugga bara för den saken!
När vi hade hängt av oss jackorna gick vi in i självaste baren, som va full med killar. Inte en enda tjej så långt ögat kunde nå. Och nej, inte hotta, snoffsiga läkarstudenter, utan typ alla som studerar data, IT och allt vad de nu heter.
En kille som såg ut att spendera all sin tid framför datorn(och inte ute på motionsrunda) med misslyckad Justin Beiber frilla tittade förföriskt på oss och sa sammetslent: Heeej, tjejer! Flås! Samma kille, senare under kvällen, skymtade jag i ögonvrån när han höjde sin öl med en skål mot mej och eftersom jag inte hade nåt att skåla med så struntade jag i honom, varpå han skränade: "SCHKKÅÅLA DÅÅ FÖR FAAN!" Jag skålade inte.
 
Min sugarmommy Sandra bjöd på en öl och vi satte oss vid ett bord. Efter en stund kom en liten mager kille och en större kille med felknäpptskjorta och satte sej med oss. Dom frågade vad vi pluggade, vi frågade samma sak tillbaka. Vi pratade om ditt och datt, dom va riktigt trevliga, dock väldigt överförfriskade av den billiga ölen.
Dom sprang fram och tillbaka mellan olika kompisar från klassen, presenterade oss för det ena geniet efter det andra.
"Han har läst si och så mycke komplicerad matte!"
"Han kan räkna ut hur mycke alkohol du får i dej av den ölen!"
"Han är bög!"
"Dom brukar kalla mej Sheldon, från 'The big bang theory', vet ni vad de är för serie?"
"Han pratar flytande franska!"
 
 
And so on...
Kändes helt otroligt att så många nördar(i positiv bemärkelse) kunde vara i samma rum samtidigt.
Men när jag ställde mej vid baren och skulle beställa, så trodde jag knappt mina öron. En kille förklarade, med själ och hjärta, för en annan kille:
- Sen låg jag där, utan antibiotika, helt ensam.
Jag tänkte direkt: Men stackars kille, han kanske har varit utomlands på nåt ställe där ingen människa satt sin fot förr, blivit biten av en ökenräv, såret har blivit infekterat, inget sjukhus, inget vatten. Herregud, vilken äventyrare!
Tills jag hörde den fortsatta konversationen...
- ... Och sen kom en hel zombiecrowd och jag ba...Blablabla..Fick ett nytt quest.
Ja, mina damer och herrar, han va också en nörd.
 
Allt som allt, va de en mycke trevlig kväll.
Annat blev de då jag kom hem. Jag frös, min sida av sängen va upptagen av Vicente, jag ville inte flytta på han och kanske väcka både han och Glenn. Jag lade mej på soffan, slog igång ett avsnitt av SATC och somnade efter en stund. Jag vaknade av 4 hårda dunsar(tänk er 10 pers som hoppar samtidigt alt en elefant som går omkring), från nån av lägenheterna ovanför. Eftersom jag höll på att dö av frossa, så gick jag till sovrummet, för dunsarna hade ändå väckt Glenn och Vicente. Jag kröp ner under det varma täcket, dunsarna hade bytts ut på gällt skrik, som kunde liknas vid sång av fulla ungdomar.Vi fick höra One direction, vi fick höra den där Lalallaaa-låten från eurovision song contest och annat man inte vill höra 4 på morgonen. Vicente, jag och Glenn låg vakna.
- Om dom inte slutar snart ringer jag störningsjouren, muttrade jag ungefär 5 gånger.
Eftersom jag äntligen hade blivit någorlunda varm, ville jag inte kliva upp och googla numret till störningsjouren. Men strax efter klockan 5 blev dom tysta. Misstänker starkt att någon annan hade ringt och klagat, för det var verkligen ett abrupt slut på festen. Tack till dej som gjorde de, I love you.
 
Så idag har vi varit trötta och lata. Vicente har varit missövd hela dagen och sov 3 timmar i sträck vid sin middagslur. Tack grannen, nästa gång får du komma ner och vagga Vicente till sömns, när du är riktigt bakis och vrålhungrig efter buremål.
 
Nu ska jag och Glenn klura ut en film att se. Han vill se skräck, jag vill se drama. Var ska detta sluta?
 
HOJ!
 
 
 
 

Sånt är liiivet

Har varit hos optikern.
Sist jag kollade synen va nog 3-4 år sedan, då sa fru optiker att jag har lite synfel, hon nämde även i förbifarten att jag skelar lite.
 
Jag klev in på Smarteyes(bokade där för dom hade en annons i Norran om att synundersökning bara kostar 5kr inom vissa datum) och kände mej orolig. Om man har ett sånt bra erbjudande, finns alltid en baktanke!
En kille kom fram och undrade om jag ville ha hjälp. Jag sa att jag har en tid bokad kl 13.50.
Jag fick sitta och titta in i en maskin på en tecknad bild. Jag trodde han va optikern, så jag började avslöja min skelning, hur länge sen de är jag gjorde en synundersökning senast osv osv.
Han va måttligt intresserad av min skelning, utan liksom bara nickade och sa: Jaha, okej...
 
Sen kom den riktiga optikern. En söt kvinna med kavaj och finbyxor. Faktiskt inga glasögon, som dom flesta brukar ha. Hon frågade frågor om mediciner, sjukdomar, var jag sist gjorde undersökningen, när och hur jag hittade till Smarteyes. Bla blablaaaa... Sen gjorde hon kollen, och de kändes som den aldrig skulle ta slut.
- Röd, eller grön? Den eller den? Översta raden? Nedersta raden? Vilka linjer? osv.
 
Efter detta säger optikern att jag har brytningsfel, ett  litet, så jag skulle inte märka speciellt stor skillnad om jag köpte glasögon, så de skulle inte ge nåt. Vilken bra försäljare hon va. Citat:
- Ja, om man inte är en sån som "tycker de är jättesnyggt med glasögon", sa hon med lite ironi.
Jag tog åt mej, jag är ju en av dom! Sen fortsatte hon:
- Däremot kan jag ju skriva en remiss till ögon, så att du kan få hjälp med skelningen.
Åh nej! Jag vill inte sitta i väntrummet på lassa med alla ögonlappsbarn!
- Nej tack, de är lungt. Svarade jag.
Sen gick jag till kassan och väntade på baktanken. Jag kramade min femma i handen, men ingen optiker kom och ville ha betalt. Ska jag gå utan ett betala? Tycker dom att 5 spänn är en pissdroppe i havet, och dom kanske tänker att jag är en tönt som vill betala? Är jag ocool om jag betalar? Skulle en gangster göra de?
 
Tillslut kom optikern och sa:
- Ja, just de.. 5 kronor va?
- Hehe.. Jo, sa jag och kände mej gammal och snål.
 
Nu är ju problemet att jag glömde fråga efter receptet(för jag blev så fixerad av att ge bort min femma). I ärlighetens namn, så tycker jag faktiskt att de är lite jobbigt när mina ögon ska ställa om sej från att titta ner i en bok tex, till att titta upp på nåt annat. Googlade även brytningsfel och blev väldigt upplyst.
Alltid när jag har varit utomlands i stark sol, har jag gått omkring med solglasögon hela tiden, så i slutet av semestern har jag haft bleka ringar kring ögonen, för jag pallar helt enkelt inte med starkt ljus. Samma sak här hemma, när Glenn har velat fota mej ute i solen och sagt:
- Titta upp Moa! Titta på mej! Titta då!
Då har jag tvingat mej själv att titta upp, och alltid sett grinfärdig ut på alla bilder. Fan va google är bra. Där lär man sej ju allt.
 
Så mina vänner, ska jag ringa smarteyes och fråga om jag kan hämta receptet? Dom borde ju ha de sparat i datorn tycker man? Kanske jag kan köpa ett par fula glasögon att gå omkring med hemma, så slipper jag anstränga mej så förbannat i mina skelögon? Eller ska jag go wild och beställa ett par från internet? SÄG!
 
HOJ!

Från mej till dej: Gnäll

Idag gnäller jag på:
 
1. Min kroppsform

Ja, visst är de väl trevligt att allt fett lägger sej på magen och armarna? Alla byxor blir sladder på rumpan och kvävattack i midjan. Varför fick jag såna gener? Om du har en sån där snygg kropp med lår och stjärt, va glad.
Tittade på bilder idag från Vicentes dop. Fy faan, säger jag.
 
Jag vägrar lägga ut den riktiga bilden, där jag såg som värst ut. Men såhär va de ungefär. Dom andra två på bilden är Glenn och Vicente. Och ja, den i klänning föreställer mej.
 
2. Halal-Smink

På facebook kommer de ju alltid upp reklam på sidan. Där såg jag reklam för Halal-smink. Läste under bilden(av en muslimsk fräsch kvinna) att sminket är utan alkohol och grisfett. Okej?
Människan hittar på så himla dumma saker, bara för att få sälja och tjäna pengar.
Har vi inte bättre saker att oroa oss för i livet än ifall jag skulle råka bli lite salongsberusad av mitt icke alkoholfria lipgloss?
 
3. Presidentvalet i USA

Jag ska inte påstå att jag kan så mycke om politik, särskilt inte politiken i USA.
Men varför all denna hysteri? Imorse skulle jag och Vicente relaxa i sängen och titta på nyheterna. Det pratades om Obamas seger heeela tiden, texten som rullade under nyhetsläsaren handlade bara om Obama, president, dollarn, blablabla, och en liiiiten text om några flyktingar som hade dött.
Det utlovas tydligen att USAsoldaterna ska vara ute ur Afghanistan 2014. Jaså? Varför kan dom inte pallra sej hem nu och bara ge fan i att döda folk? Det dummaste man kan göra är väl att kriga för fred? Kan folk inte bara va ärliga och säga rakt ut att de är oljan som lockar? Hoppas dom har hunnit få sin beskärda del, amerikanerna, innan 2014, annars blir de väl ett ännu längre krig.
 
4. Min fylla i fredags
 
Jodu, den va redig. Jag kräktes, Glenn fick hjälpa mej till sängen, klä av mej, ta av mej örhängena som stack mej bakom örat och hämta hink. Dum som jag är, så drack jag sprit, även fast de är strängt förbjudet. Nu kanske man har lärt sej?
 
Nu skall jag städa upp mitt hem. Bebisen är badad, han har fått sina tänder borstade och magen är full med välling. Klart!
 
 
 
 
 
 

Beställa nytt leg

Hej dagboken!
 
Idag har jag legat och haft ont höger sida av ryggen hela dagen, tills Bella kom på besök och jag va illa tvungen att ta på mej BH och sluta befalla Glenn att koka te till mej. He he.
Vi satt och snackade dynga ett tag och sen gick jag och Glenn till coop. När jag kom hem hade påskharen lämnat gravad lax och en flaska vin i postlådan.
Påskharen, aka pappa, hade varit så duktig och gjort egen gravad lax hemma. Gott!
Om jag hade haft problem med spriten hade jag gömt flaskan och istället druckit två stycken flaskor imorron, då jag är bjuden på fest. Hade nämligen investerat i en flaska rödtjut redan igår. Men men, nu är ju jag väldigt generös och mina alkoholproblem är små, så jag och Glenn ska nog dela på en av flaskorna när Vicente har lagt sej.
 
Igår när jag va på systemet så gick jag omkring bland hyllorna och funderade på vad jag skulle köpa. Jag blir tokig av sprit, så de går bort direkt, cider sånt blask blir man så less på efter ett tag, öl blir jag så mätt av och vitt vin är oftast inte gott. Så som vanligt blev de rött vin.
Till min fasa såg jag att de va Arga tanten som satt i kassan. NEEEJ! Arga tanten har läxat upp mej 2 gånger förut för att mitt leg har gått ut.
- Det gick ut i mars det här året, snäser hon.
- Åhhh, jahaaa, säger jag lite väl överraskat.
Arga tanten muttrar, sen säger hon:
- Ja, nu ser jag ju att de är du, men nu vet du till nästa gång...
 
Jag gick omkring lite extra inne på systemet och önskade att hon skulle gå på fika snart (självklart va de den enda kassan som va öppen) men hon satt kvar. Tillslut va jag ju tvungen. Jag hade varit där inne i kanske 10 minuter och låtsats läsa katalogen, titta på olika flaskor osv osv. Om jag inte skulle betala snart, skulle dom misstänka mej för snatteri, där jag smög runt och glodde osäkert mot personalen.
Bara att bita i de sura äpplet.
 
- Hej hej! Sa jag och försökte se lång och över 30 ut.
- Heeej.. Svarade hon. Jag la fram mitt leg.
- Det gick ut i mars det här året, snäser hon, i vanlig ordning.
- Åååhhh, jahaaa, säger jag och famlar efter leget(som jag för övrigt är så jävla ful på)
Arga tanten muttrar, sen säger hon:
- Ja, nu ser jag ju att de är du, men nu vet du till nästa gång... Du kanske har någon annan ID-handling, ett pass?
- Jo, de har jag ju iofs.. Säger jag, underlägset.
- Du kan ju ta med de nästa gång då, svarar hon otrevligt.
 
Snälla Gud, kan de inte öppna ett systembolag där de inte finns en arg tant? Varför går hon aldrig i pension?
 
Jag har lagt fram förslag till Glenn att vi kan gifta oss, så slipper jag skaffa ett nytt leg två gånger, snål som jag är. Medan vi spårar ut totalt i coola sätt att gifta oss på, så kommer vi alltid fram till samma slutsats: Moa måste gå ner 1200 kilo för att komma i en klänning, vi måste jobba för att ha råd och visst är de väl trevligare att ha en fest efteråt, än att bara gifta sej i ett fult rum på Brinken och sen gå hem och äta fil och flingor?
 
HOJ!
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus